All-In prémium késélező szett, amely minden konyhai kés élezésére alkalmas.
A készlet tartalmazza:
- fenőkő két típusú szemcsével (1000/5000-es)
- élezési szög vezető (26 °)
- polírozó bőr
- tároló tok csúszásmentes tartóval
A kés élezéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
1) Áztatás
Először áztassa a fenőkövet 5-10 percig vízbe. A víz kenőanyagként fog működni, amikor élezi a kést.
2) Szürke durva szemcsék
A fenőkövet áztatás után helyezze a csúszásmentes tartóba úgy, hogy a szürke / durva szemcsék (1000) felfelé nézzenek.
3) Kés a szögvezetőben
Az élezési szögvezető használatakor a legegyszerűbb, ha a szögvezetőt a nyél közelébe helyezi, és megszorítja a narancssárga rögzítővel (lásd a képen).
4) Kezdje el az élezést
Tartsa a kést és a szögvezetőt úgy, hogy a penge hozzáérjen a kőhöz. A szögvezetőnek finoman kell megérintenie a követ a pengével együtt. Húzza oda-vissza a kövön egyenes és határozott mozdulatokkal (lásd a képen)
5) Élezze a fennmaradó részeket
Húzza közelebb a szögvezetőt a kés hegyéhez, hogy megélezhesse a penge maradék részét is.
6) Fordítsa meg a kést
Miután az egyik oldal kész, fordítsa meg a kést, és ismételje meg a penge másik oldalával.
7) Fehér sima szemcsés anyag
Itt az ideje, hogy megfordítsa a fenőkövet az élezés befejezéséhez úgy, hogy a fehér / sima szemcsék (5000) felfelé nézzenek. A szögvezető segítségével élezze a penge teljes hosszát, és ismételje meg a kés mindkét oldalán.
8) Öblítés
Már majdnem kész. Most távolítsa el a szögvezetőt a pengétől, és folyóvíz alatt öblítse le mind a kést, mind a fenőkövet, majd törölje meg mindkettőt kendővel. Vigyázzon, a kés most már szuper éles!
9) Polírozó bőr
Végezze el az utolsó mozdulatot, polírozza a pengét a mellékelt polírozó bőrrel. Helyezze a bőrt a kő tetejére, a durva oldalával felfelé, és óvatosan húzza a kést a bőr mentén, 3-5 alkalommal mindkét oldalról.